لیفتراک برای آسانی در انتقال اجسام سنگین در انباری ها استفاده می شود. نقل و انتقال آسان است. سرعت عمل بالا، جایجایی امن و سریع و افزایش راندمان تولید از مزایای عمده استفاده از لیفت تراک به شمار می آید. علی الرغم اینکه از لیفتراک بسیار استفاده می شود این دستگاه معایبی نیز دارد به عنوان مثال قابلیت جابجایی با ارتفاعات بالا در برخی از دستگاه ها غیر ممکن است. همچنین هر ماشین لیفتراک می تواند محدوده ی خاصی از وزن اجسام را حمل کند.در مقاله پیش رو سعی برآن داریم شما را با چگونه گی کار کردن لیفتراک بیشتر آشنا کنیم.
لیفتراک دارای یک صندلی و یک چنگال در جلوی ماشین برای جابجایی اجسام است. هر لیفتراک مجهز به دو چنگال است. این چنگال ها کار جابجایی و غلت دادن اجسام را به عهده دارند. به دلیل اینکه وسایل از جلوی ماشین جایجا می شود دید جلوی دستگاه محدود است ازهمین رو ماشین به سمت عقب حرکت می کند. هم چنین حرکت چنگال ها را یک سیستم هیدرولیکی با نیروی بالا برعهده دارد. لیفتراک نیروی مد نظر خود را از طریق گاز و گازوئیل تامین می کند.لیفتراک های برقی هم با باتری سرب اسیدی کار می کند.
داشتن یک گواهینامه معمولی برای استفاده از لیفتراک کافی نیست. فردی که این کار را انجام می دهد باید آموزش های لازم به منظور راه انداختن لیفتراک را گذرانده باشد. برای راندن لیفت تراک باید گواهینامه مخصوص به این کار را داشت. از همین رو کلید این ماشین را تنها می توان به دست افراد کاردان و متخصص این فن سپرد.
شاید با خود تصور کنید طرز کار این ماشین هم مانند ماشین های دیگر باشد، خیر این تصور درست نیست. در کامیون ها چرخ های جلو کار هدایت ماشین را انجام می دهد و در لیفتراک چرخ های عقب این مهم را مهیا می کند. انتهای لیفتراک در دایره حول چرخهای جلویی می چرخد تا از وزن بار پشتیبانی کند. رانندگی با بار در سراشیبی ممکن است سبب شود کنترل بار از دست راننده خارج شود. از سوی دیگر رانندگی در سر بالایی سبب می شود کنترل چرخ های عقب کم شود و لیفتراک کج شود. بیشترین احتیاط در زمان کار با این ماشین تنها زمانی که است که لیفت تراک به سمت عقب حرکت می کند.
رانندگی در سطوح ناهموار، با شتاب بالا و توقف ناگهانی سبب بروز حادثه می شود. بسیاری از مرگ های ناگهانی در هنگام رانندگی با لیفتراک به این صورت اتفاق می افتد که در زمان کج شدن لیفتراک راننده سریع از دستگاه خود را به بیرون پرتاپ می کند. حرکت در زمان چپ شدن آهسته است و کاربر احساس می کند زمان کافی برای پریدن دارد در صورتی که این فرآیند به سرعت اتفاق م ی افتد و احتمال له شدن راننده در زیر بارهای سنگین بسیار زیاد است. ازهمین رو توصیه می شود در حین رانندگی حتما از کمربند ایمنی استفاده شود.